dijous, 13 d’octubre de 2011

L'abat, les aloges i el bestiari

Acaba Aloja, la III fira medieval fantàstica de Banyoles amb un notable èxit i amb una gran quantitat d'actes ben interessants. Des del blog Xisca de Gardi, l'avi Oli es lamenta de la manca d'aloges a la fira. No és veritat. Per la fira, es passejaven un grup d'aloges voluntarioses i alades. Ja sabem que les aloges són etèries, però no les fem més invisibles!
Aloja porta l'ànima d'Alma Cubrae, aquesta companyia que et sorprèn amb traça i bones maneres, que treballa en equip de manera exemplar i que reprodueix objectes del passat amb gran realisme. Gràcies a ells l'abat Nogàrius ha tornat a entrar a la vila. Un esdeveniment que hauria de configurar una tradició. És lamentable, però, que els prohoms culturals de la ciutat, aquells que haurien de col·laborar i ajudar a recobrar actes com l'entrada de l'abat o la recuperació del nostre bestiari organitzin actes culturals el mateix dia.

1 comentari:

  1. També trobo trist que, des de molts àmbits, se silenciï la tasca de la Taverna de Smaug que, tot i ser un establiment privat, ha dedicat hores i esforços per ambientar la zona del carrer sant Martirià fins arribar a la placeta d'en Ges.

    La Taverna de Smaug, un bar Medieval-Fantàstic tal com predica la pròpia fira, hereu de l'entitat amb el mateix nom que es dedicava a fer córrer la imaginació i a crear grans aventures on també van participar uns joves Jordi i Àngel Rodríguez, i un també molt jove Jordi Martínez (que no Àngel), entre d'altres...

    El mercat que muntaven els senyors d'Alquímia Medieval, pagats per l'ajuntament (o sigui, pagats per tots) quedava lluny de l'ambientació creada per uns (Alma Cubrae) i altres (la Taverna de Smaug), lluny i aïllat.

    M'atreveixo a dir que els del Terme, els de fora muralla, com sempre, es van guanyar amb sang, suor i llàgrimes, l'èxit d'afluència de públic.

    ResponElimina