dimecres, 27 de juny de 2012

Saber escoltar


Convocats per la plataforma Salvem Sotamonestir en un acte previ diversos ciutadans, de manera lliure i sense adscripció a cap partit, vam assistir al ple aquest passat dilluns.

Foto de Ramon Esteban (El Punt-Avui)

  L'interès: la ciutat dels nostres fills, l'estima del territori i dels petits detalls que el patrimoni ens regala. I també l'interès per salvaguardar un paisatge determinat que estimem i admirem. El paisatge té també els seus valors. Uns valors que hem de saber valorar i defensar. 

         És bo que els polítics s'expliquin i donguin arguments a les seves decisions. Però no és bo que aprovin projectes tan importants com aquest sense escoltar la ciutadania.  I em consta que l'equip de govern no ha escoltat les propostes de la Susanna Cros de la Plataforma Salvem Sotamonestir. He seguit amb interès les intervencions de la Susanna en el programa "El baixant de Plaça" i a "la Tribu". Les seves paraules sempre m'han semblat  molt assenyades i raonables.

L'alcalde de Banyoles hauria de saber que la majoria dels que estàvem asseguts escoltant el ple aquest dilluns no vam esbroncar les intervencions de cap membre del govern de la nostra ciutat. I també li vull recordar, senyor alcalde, que la legitimitat democràtica que té i que representa s'erosiona i s'eslloma quan agafa brots autoritaris. Fou una manca de respecte cap als ciutadans que vostè limités les intervencions del públic només a cinc preguntes i que abandonés el ple amb ciutadans i ciutadanes amb la mà aixecada. Avui he sabut que diversos policies, vestits de paisà, estaven dins la sala de plens. Senyor alcalde, desconfia vostè dels ciutadans i ciutadanes de Banyoles? De qui té por?

En Jordi Gratacós ,que va assistir al ple, ha escrit un comentari que ens hauria de fer reflexionar a tots. En Soco, si no el coneix, és un dels artistes més interessants que ha donat la ciutat de Banyoles i tots els que tenim fills i vivim a  Banyoles hem d'estar-li ben agraït per haver dignificat l'arribada dels Reis Mags d'Orient a la nostra ciutat. En Soco ha escrit diversos comentaris a la notícia d'aquest mitjà que atribueix la propietat de cal Laqué al senyor Lluís Pau. 

- "Ahir vaig anar al ple municipal, un espectacle estrany... No se si portaré mai els meus fills a veure'n un, és un mal exemple del que és la democràcia."

Els polítics del nostre Ajuntament haurien de preocupar-se que en Soco, jo i segurament molts altres banyolins marxéssim del ple amb aquesta sensació. Vull recordar-li que l'índex d'abstenció a les darreres eleccions muncipals va ser alarmant, un fet ben preocupant per a la nostra salut democràtica. Un fet que hauria de preocupar no només als polítics banyolins  que tenen responsabilitat en el govern de la nostra ciutat sinó també als que estan a l'oposició.

Espero que la propera carta als reis que faci vostè, senyor alcalde, demani que els ciutadans i ciutadanes de Banyoles poguem entrar a un ple municipal i que poguem dir als  nostres fills:

-Escolta bé, que això és democràcia!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada