dimarts, 3 de juliol de 2012

Us presento dues propostes culturals ben interessants que m'agradaria que donguessiu suport i que divulguessiu a la xarxa. Per a finançar aquests projectes utilitzarem el micromecenatge, un sistema nou que funciona gràcies a les possibilitats que ofereix Internet.  

1. La primera la porta a terme el Moviment Lantana, un Moviment on participa de manera activa el físic, poeta banyolí: Jordi Colomer i en Marcel Bassachs, un dels primers seguidors d'aquest bloc. 

L’espectacle vol mostrar el diàleg entre el moviment i la paraula in situ amb la rapsòdia i la dansa. La dansa i la paraula recullen l’esperit científic de recerca del poemari “L’Ull del Recol·lector” al voltant del fet natural i la necessitat de la reflexió sobre els seus interiors. Una aproximació holística davant el diàleg constant i ric de la ciència i l’art. Artistes i científics dialoguen per aprofundir en visions aperspectives del món natural trencant inèrcies per expressar la riquesa d’un diàleg conjunt amb el suport d’un video/dansa.


2. La segona inciativa la porta en Manel Carrera, fotògraf i estudiós de la cultura popular. El seu projecte és el d'editar un llibre de 250 pàgines i fotografies en color que inclourà des de les fogueres de Sant Joan a les baixades de falles del Pirineu, des de les falles valencianes als focs aromàtics de Nadal i Reis, passant pels foguerons i barraques de Sant Antoni, els ciris i espelmes de les processons, els ritus religiosos del Foc Nou de Pasqua, la Vetlla de Montserrat o les enceses de torxes i espelmes reivindicatives de l’Onze de Setembre, entre d'altres.  

En aquest llibre Banyoles hi apareixeran els ciris i espelmes de la Festa de la Mare de Déu dels Dolors, com a exemple de ciris devocionals de Setmana Santa.


Dues propostes culturals, doncs, ben interessants que hem de donar suport per tal de poder-les fer realitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada