diumenge, 28 d’abril de 2013

Sant Jordi


Des de la Plaça estant descobreixo els responsables de la biblioteca pública de Banyoles, que donen els premis del concurs de punts de llibre. No puc estar més content, la Joana, la meva filla ha estat premiada per una preciós drac amb llengua olorosa. Després dels premis, un noi ens explica diversos contes i la vetllada és especial i ben agradable. De fet, hauríem de considerar els responsables de la biblioteca com els dinamitzadors de la diada de Sant Jordi a la Plaça. I també hauríem de fer justícia i proposar-los que agafin les regnes de la regidoria de cultura de la nostra ciutat. 

I escric això tenint en compte que a Porqueres tenim una biblioteca aturada, que triplica com a mínim la superfície de la biblioteca de Banyoles. Una biblioteca aturada per la burrocràcia, manca de pressupost i previsió dels qui la van dissenyar. Una vergonya que cal denunciar i posar al mapa d'edificis inacabats projectats en temps de bonança econòmica. 

A Banyoles la biblioteca de Banyoles s'ha fet petita petita. La capital del Pla de l'Estany s'ha quedat enrere, ben lluny de seguir l'exemple d'Olot, Figueres, Torroella de Montgrí, Sant Gregori, ciutats i pobles que han apostat per biblioteques dignes integrades en espais culturals ben adequats i de primer ordre. Sembla, però, que els nostres polítics han viscut i viuen en una ceguera crònica i que no han trepitjat mai la nostra biblioteca.

I també que la nostra ciutat viu aletargada, instal·lada en el cofoisme, submergida en l'èxit d'Opereta de Cor de Teatre, un èxit ben afalagador i ben merescut. D'altra banda, però, caldria també saber quants diners públics s'han invertit en teatre en aquests darrers anys per entendre les raons del fenomen. Banyoles viu adormida amb un Club Natació que devora l'estany com un drac voraç, ocupant espais que no són del club amb passeres provisionals i parts del parc de la Draga. 

Que serveixi, però, les lletres d'aquest bloc per a denunciar aquests fets i també per recobrar la paraula valenta i calmar el lector/a d'aquestes lletres de travertí que s'ha preocupat per la meva inactivitat en aquestes darreres setmanes tot dient-li que aquest bloc és viu i que ben aviat es tornarà omplir amb tota mena d'històries. 
1 comentari: