dimecres, 28 d’agost de 2013

Herois estiuencs


Ara fa dos diumenges uns vailets van saltar la tanca d’una casa privada i van banyar-se a la piscina. N’hi havia algun que no sabia nedar i es veu que li va anar de poc que no s’hi quedés. Sort de la intervenció d’un veí, en Joan, que va aconseguir treure-li l’aigua dels pulmons,

 Tenim altres casos de nens salvats d’una mort sota les aigües. Hem sabut per la premsa el cas ocorregut a la caseta de Fusta, un indret on el socorrista va salvar la vida d’un altre menor després de practicar-li el boca a boca i de treure-li també l’aigua dels pulmons.

 A començaments d’estiu, a la piscina exterior del Club Natació, vaig ser testimoni d’un altre cas. Vaig observar com la socorrista de la piscina es tirava a l’aigua vestida i com salvava un marrec de pocs anys que havia caigut a l’aigua davant el descuit dels seus progenitors. El nen va sortir de la piscina amb la cara ja emblavida. La socorrista es diu Mònica.

Caldrà, però, que els polítics locals n’agafin nota i facin tot el possible per a sensibilitzar la població. Banyoles és una ciutat d’aigua i hem de fer el possible per evitar situacions perilloses com les que hem viscut.

Aquest estiu a Banyoles podíem haver lamentat la mort de tres nens ofegats. La valentia i la professionalitat d'una heroïna i de dos herois ho ha evitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada