divendres, 26 de maig de 2017

Cel sobre Girona


Sovint les escoles sense llibres tenen la gran sort de tenir un entorn privilegiat que és, per ell mateix, el gran llibre que cal aprofitar. S'aprofita prou? Jo crec que no.
A Girona  la muralla, la ciutat, les antigues pedreres, els rius i les seves històries secretes conformen un llibre de gran volum que hauria de ser present a tot el recorregut escolar.  Recordo que quan ensenyava història a l'escola vam fer una excursió per conèixer les petjades de la Guerra del Francès esperdigades al voltant del centre. Recordo que de tot plegat en va sortir un treball ben interessant. 
Recordo que vam observar la rèplica de l'àngel de la catedral que es pot trobar a prop de l'Onyar. Feia calor com aquests dies i recordo perfectament com el projecte va tenir el colofó amb un relat que la Mariona, una nena de sisè que ara volta pel món seguint les aromes del cafè, va escriure "Cel sobre Girona" imitant la mirada de l'àngel de Wim Wenders a Cel sobre Berlín i que va ser premiada als Jocs Florals de la Ciutat dels Quatre Rius. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada